Laatste 2 weken stage - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van Agnes Driel - WaarBenJij.nu Laatste 2 weken stage - Reisverslag uit Cochabamba, Bolivia van Agnes Driel - WaarBenJij.nu

Laatste 2 weken stage

Door: Agnes

Blijf op de hoogte en volg Agnes

19 November 2006 | Bolivia, Cochabamba

Na een paar weken van stilte is het weer tijd voor de volgende update! Intussen is mijn tijd in Cochabamba zijn einde aan het naderen: ik moet nog slechts twee weken stage lopen. Daarna vertrek ik uit Cochabamba om nog in een maand Bolvia en Peru verder te gaan verkennen.

De afgelopen weken stage waren, net als de weken ervoor, weer erg leuk We hebben veel aan het verslag gewerkt, maar we zijn vooral bezig met het vliegklaar maken van de Curtiss C-46. Zo zijn de motoren weer een flink aantal keren getest en, aan de hand van wat er mis ging tijdens het testen, gerepareerd, en momenteel werken ze perfect. Verder hebben we een lek in het hydraulisch systeem gerepareerd. We moesten in één leiding een rubberen 0-ring vervangen, en om dit te kunnen doen, moest het hele linkerlandingsgestel uit elkaar worden gehaald. Heel wat werk voor één ring, maar dat schijnt tijdens vliegtuigonderhoud wel vaker voor te komen. Maar het is nu echt de laatste puntjes op de i zetten en hopelijk heeft de Curtiss dan deze week zijn eerste testvlucht! Wat verder nog erg leuk was dat we twee weken geleden onverwacht werden gevraagd mee te vliegen met Ingenierio Tufiño, een man die zijn vliegtuig (6-persoons Aerocommander) bij LAC heeft gestald. Hij ging foto´s laten maken van zijn vliegtuig, en zo hebben we een aantal rondjes heel laag over Cochabamba gemaakt. Erg leuk!

Verder zijn we met zijn allen een weekend naar St. Cruz gegaan. Gunnar en Thijs zijn donderdagavond gevlogen, Sander en ik zijn vrijdag gevolgd. De vlucht op zich was al een belevenis, zeker het opstijgen; omdat Cochabamba zo hoog ligt, steeg het vliegtuig echt heel erg langzaam op. St. Cruz staat in Bolivia vooral bekend om het uitgaansleven, helaas hebben wij dat niet echt kunnen vinden. Het uitgaansleven speelt zich vooral af op straat, de mensen houden erg van het in paartjes dansen, en zijn een stuk agressiever dan de mensen uit Cochambamba! Zo waren we getuige van een gevecht, en is Sander bedreigd door een taxi chauffeur met een ijzeren staaf.
Buiten het uitgaan hebben we op zaterdag de dierentuin van St. Cruz bezocht. Hier vond ik het vooral leuk om de vele vogels, jaguars en een luiaard te zien. Zondag zijn we naar een meer in de buurt van St. Cruz gegaan en voor we terugvlogen hebben de mannen nog gekart.

Afgelopen weekend zijn we gewoonin Cochabamba gebleven, aangezien we bezoek kregen. Eelke was aangekomen in Oruro en is ons op komen zoeken! Ik vond het echt heel bijzonder om Eelke hier weer te zien, zeker omdat ik hem in Nederland voor het laatst op Schiphol had gezien, toen we net terugkwamen uit Afrika. We hebben hem Cochabamba laten zien, zijn samen naar een optocht van de universiteit gegaan, hebben gebowld, zijn naar el Cristo gegaan en hebben natuurlijk vooral bijgekletst!

Verder is het nu dus nog maar 2 weken stage lopen, waarna ik ga reizen. Het voorlopige plan is als volgt: de eeste dagen gaan we met zijn allen, inclusief Eelke en de vader van Gunnar, naar Salar de Uyuni, dit zijn de enorme zoutvlakten in het zuiden van Bolivia. Daarna splitsen we op: Sander gaat met Bogdan de Aconcagua beklimmen, Gunnar, zijn vader en Thijs gaan verder naar Peru, om vervolgens te gaan surfen in het noorden, en ik ga alleen verder. Ik wil vanaf Salar richting La Paz, om daar naar de Pampas te gaan. Dit is een regenwoudgebied, waar je met roze dolfijnen kunt zwemmen, op Anaconda´s kan jagen en op piranhas gaat vissen. Vanuit hier ga ik via Lake Titicaca en Isla del Sol naar Cuzco, om vanuit hier Machu Pichu te bezoeken. Dan ga ik via Arequippa en de ´mini galápagos´ naar Lima, om hier nieuwjaar te vieren en vervolgens op mijn verjaardag terug te vliegen!

Tot de volgende keer en bedankt voor alle leuke reacties!

• 19 November 2006 - 22:27

Bart:

een goed verhaal,zo zijn we weer op de hoogte van je reisroute de laatste maand. Nog even!
    kus papa

• 19 November 2006 - 22:40

CBB S Next Top Model:

lekkuh! hebben de batsende schildpadden geen indruk op jou gemaakt?
    nog maar 2 weken.. ik kan het zelf bijna niet geloven. nog maar 2 weken de zware (laatste) loodjes van altijd zon, altijd lekker eten, taxis, relaxen, uitgaan en meer ellende. alvast veel plezier straks met de roze dolfijnen. chau

• 20 November 2006 - 12:51

"kleine" Ria:

Waren van het weekend op de verjaardag van je zus, waar ik hoorde dat je de laatste weken alleen gaat reizen, spannend hoor.Lijk me ook wel lekker, na al die maanden tussen de mannen, eventjes rust. Maak heel veel foto's, want daar kijk ik toch steeds weer naar uit. En we zien je zeker op je verjaardag. Veel plezier nog en doe voorzichtig. XX Ria

• 21 November 2006 - 15:32

Thea:

Zoals gewoonlijk weer een mooi verhaal Agnes en prachtige foto's. Ben reuze jaloers op je vooral om dat je nog een heleboel interessante dingen gaat zien.Ga je dat echt op je eentje doen?Wel jammer dat de anderen niet mee gaan.Ik hoop dat je een super tijd hebt als afsluiting en ik kijk weer erg uit naar je volgende avonturen,veel liefs

• 22 November 2006 - 15:58

Ria:

Lekker he die pepernoten, heb je vast gemist net als de hagelslag.
    Groetjes uit Afrika en kijk in godsnaam uit, Kus Ria

• 22 November 2006 - 17:31

Peter:

Hey Agnes, dus het zit er bijna op, jullie hebben wel echt een geweldige tijd gehad! Veel plezier nog de laatste maand en groetjes vanuit Portland, Maine!

• 26 November 2006 - 20:18

Marian & Tony:

Hey wijfie, beter laat dan nooit, maar bij deze ook een klein berichtje van mij, ik vind het grandioos en super dapper dat je voor jezelf nog even een reisje alleen doet! Geniet er maar super van, voor dat je het weet ben je weer thuis, in dat kleine saaje landje waar je voor een biefstuk met veder niks bijzonders weer gewoon €20 euries betaald!
    Pas goed op, laat veel van je horen, en geniet, vooral genieten!!!
    Heel veel liefs van je zusje! en een kus van Tony.

• 26 November 2006 - 21:07

Leo Heynen:

Hallo Agnes!
    Dit weekend hebben we de film bekeken (en nog eens), die je vader weer erg deskundig heeft samengesteld van jullie activiteiten bij en rond de stage in Cochabamba. Wat leuk om dat zo te kunnen meebeleven; inclusief jouw rondleiding.
    De vlucht (naar het oerwoud?) door de canyans was ook fantastisch. Hoe voelde het om als enige piloot de mannen zo door de lucht te leiden?
    Jullie hebben een fantastische tijd gehad samen, begrijpen we. Jammer dat het bijna weer voorbij is. Maar blijf ons s.v.p. op de hoogte houden.
    Allemaal nog eens mooie reis toegewenst, en behouden thuiskomst!
    Liefs, ook namens Thea.

• 08 December 2006 - 13:20

Sylvia:

Dat reisschema klinkt goed Agnes, je hebt het goed voor elkaar!
    Ik hoop van harte dat het een hele mooie laatste reismand voor je wordt. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt. Ik denk aan je.
    Trouwens jij achter de stuurknuppel van dat vliegtuig was echt wel heel erg 'stoer'om te zien. Wat een ervaring lijkt me dat :)
    Agnes veel plezier, doe voorzichtig en tot snel alweer.
    Jullie video en dia's waren ook heel leuk om te zien net of ik er even zelf bij was! zeker bij de video was dat het geval. Heel mooi/knap gemonteerd!!
    Groetjes Sylvia

• 08 December 2006 - 21:34

Charonneke:

Hee Aggie,
    Nog even veel succes daar en ook vooral heel veel plezier! Wat gaaf dat je nog gaat reizen, ik ben heel heel erg benieuwd hoe het zal zijn! Lekker genieten nog even meid!

Veel liefs, Charon